"Ақмола облысы Білім басқармасының Біржан сал ауданы бойынша білім бөлімінің Бірсуат ауылының жалпы білім беретін мектебі " ККМ-сі
KГУ «Общеобразовательная школа  села Бирсуат отдела образования по району Биржан сал управления образования Акмолинской области»

Әлеуметтік желілер

Ұйымдар тізімі

Галерея

Смотреть все>>>

ВСТ жоспары

Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру және сапасын мониторингілеу бойынша нұсқаулық
 
Мектеп асханалары сапасының мониторингі жөніндегі іс – шараларды білім басқармасы (Білім бөлімі) бастығының бұйрығымен бекітілген ведомствоаралық сараптама тобының (бұдан әрі-ВСТ) жұмысы шеңберінде қатаң жүргізген жөн.
ВСТ міндеті-білім беру ұйымының жанынан құрылған тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың қызметіне жүйелі мониторинг жүргізу және оқушылардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру жөнінде шаралар қабылдау.
Мониторинг келесі бағыттар бойынша жүзеге асырылады:
Міндетті талаптар:
1. Есепке алу құжаттамасын жүргізу және бракераждық мектеп Комиссиясының жұмысы. Бракераждық мектеп комиссиясының жұмысына қатысты құжаттарды және мектеп тамақтануы бойынша есепке алу құжаттамасын сұрату қажет:
1. Бракераж комиссиясын құру туралы бұйрық, құрылған күні;
2. Бракераж комиссиясының құрамы, бекітілген жұмыс жоспары, актілердің, хаттамалардың болуы;
3. Бекітілген мәзірдің болуы (күнделікті және перспективалық мәзірдің болуы)
4. Мәзірді ескере отырып, әртүрлі тағамдар;
5. Шикі және дайын өнімнің бракераждық журналдарының болуы;
6. Тамақ өнімдерін тиісті ыдыста арнайы бөлінген автокөлікпен жеткізу қағидалары;
7. Ыстық, мектептегі тамақтануды ұйымдастыру бойынша ай сайынғы есептер мен мониторинг;
8. Есептерді интернет-ресурста орналастыру;
1. Мектеп әкімшілігінің тамақтануын ұйымдастыру. Жұмыс шеңберінде көзбен шолып қарау жүзеге асырылады:
1. Мектеп асханасындағы мектеп әкімшілігінің кезекшілік кестесі;
2. Оқушылардың тамақтану режимі (кесте, тамақтану уақытының ұзақтығы, асхана жұмысының режимі);
3. Ауыз су режимін сақтау, экологиялық таза ауыз сумен қамтамасыз ету (ауыз су бұрқақтарының, диспенсерлердің болуы, салқындатқыштарды уақтылы тазарту);
4. Қол жуу үшін қажетті жағдайлардың болуы;
 
Қосымша ақпарат
 
1. Ата-аналардың шағымдары мен ұсыныстары кітабы (шағымдардың мониторингі және қабылданған шаралар).
2. Мектеп асханасын безендіру (дизайн мен мектептің эргономикасының заманауи талаптарын ескере отырып, денсаулық бұрышының, жұмыс режимінің, "Ас болсын", "Ас болсын" плакаттарының және т. б. болуы);
3. Мектеп асханасында және ас блогында бейнекамераның болуы.
 
1. Салауатты өмір салтын және дұрыс тамақтануды насихаттау жөніндегі іс-шаралар жоспары (мектепте, сыныпта, ата-аналар жиналысында және т. б.);
2. Мектеп асханасында дұрыс тамақтану принциптері туралы ақпараттық материалдардың болуы;
3. Мектептегі дұрыс тамақтануды насихаттаудың интерактивті әдістері (бейнефильмдер, роликтер, сынып сағаттары, дәрістер, кездесу, дөңгелек үстел, конференциялар және т. б.);
4. ДДҰ-ның "денсаулыққа ықпал ететін мектептер"әдістемелік ұсынымдарын қолдану.
5. Тұтынушылардың құқықтарын қорғау органдарымен келісілген буфет өнімдерінің түрлері.
Жаңартылған күні: 14.02.2022 16:01
Құрылған күні: 14.02.2022 16:01

Текст